Beneficii si precautiile consumului de broccoli

Beneficii si precautiile consumului de broccoli

Broccoli poate fi consumat atat crud, cat si gatit. Este o sursa excelenta de vitamina K, vitamina C, vitamina E, A , vit B1 si B6, potasiu, magneziu crom si folat, zinc, calciu, fier, niacina si seleniu.

Cateva idei de preparare:

  • Broccoli copt cu usturoi
  • Supa crema de broccoli cu creveti
  • Salata din legume coapte (broccoli, morcov, ardei, rosii) si proteina (fasole, tofu sau carne de vita sau pui) si sos de soia

!! Precautie


In general este un aliment sigur, doar ca fiind o leguma din categoria cruciferelor poate provoca balonare si trebuie minimalizat:

  • inainte de interventii
  • colita (inflamatia intestinului)
  • cancer al intestinului
La fel se minimalizeaza la persoanele cu hipotiroidie si va explic de ce? Contine goitrogeni substante care perturba productia de hormoni tiroidieni prin interferarea cu absorbtia de iod in glanda tiroida adica blocheaza capacitatea tiroidei de a utiliza iod. Gatirea (coacere, fierbere) poate reduce efectul pe care il au legumele crucifere asupra glandei tiroide.

Postare veche Post nou