Cele mai bune alimente pentru mentinerea sanatatii pielii

Cele mai bune alimente pentru mentinerea sanatatii pielii

Nutritia este importanta pentru sanatate. O dieta nesanatoasa va poate afecta metabolismul, va poate determina cresterea in greutate si chiar poate deteriora organele, cum ar fi inima si ficatul. Dar ceea ce mananci poate afecta si un alt organ - pielea ta. Pe masura ce oamenii de stiinta invata mai multe despre dieta si corp, este din ce in ce mai clar ca ceea ce mananci poate afecta in mod semnificativ sanatatea si imbatranirea pielii. Acest articol analizeaza 5 dintre cele mai bune alimente pentru mentinerea sanatatii pielii.

Pestele - cum ar fi somonul, macrou si hering, sunt alimente excelente pentru o piele sanatoasa. Acestea sunt surse bogate de acizi grasi omega-3 (rol antiinflamator), o sursa de vitamina E (antioxidant esential pentru protejarea pielii impotriva daunelor provocate de radicalii liberi si inflamatii), sursa de proteina complexa (pentru mentinerea rezistentei si integritatii pielii), Zinc(un mineral vital pentru reglarea inflamatiei, producerea de celule noi -regenerare) sunt importanti pentru mentinerea sanatatii pielii.

Avocado - este bogat in grasimi sanatoase. Este esentiala pentru a mentine pielea elastica si hidratata.

Nuci, seminte - au multe caracteristici care le fac o hrana excelenta pentru pielea sanatoasa. Bogat in acizii grasi omega-3 cat si omega-6. Zincul este esential pentru buna functionare a pielii ca bariera, precum si pentru vindecarea ranilor si combaterea atat a bacteriilor, cat si a inflamatiei. Seleniu-este un antioxidant mineral care va ajuta la reducerea daunelor cauzate de razele UV.

Fructele, legumele, verdeturile - bogate in vitamine si minerale. Cel mai important este Vitamina C esentiala pentru pielea sanatoasa. Pielea ta are nevoie de aceasta pentru a crea colagen, care este principala proteina structurala a pielii.

Microelemente (Zn, Mg, Ca, Se etc) constituent esential al sistemului enzimatic celular, este implicat in metabolismul vitaminelor si proteinelor, are rol antioxidant si stimuleaza sistemul imun.


Postare veche Post nou